Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΩΡΩΠΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ-ΥΠΟΔΟΜΩΝ-ΧΩΤΟΤΑΞΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΔΙΟΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΩΡΩΠΟΥ
ΒΙΟΛΕΤΑΣ – ΑΡΙΑΣ, ΑΚΡΩΤΗΡΙ
ΣΚΑΛΑ ΩΡΩΠΟΥ,
Τ.Κ. 19015, Τ.Θ. 2914
ΤΗΛ.: 22950 33872


Προς τον Υπουργό
Μεταφορών  - Υποδομών – Χωροταξίας

Θέμα: «8 Σταθμοί Διοδίων στο Δήμο Ωρωπού»

Κύριε Υπουργέ
Γνωρίζετε πολύ καλά από το έτος 2008, τους αγώνες που δίνουν οι κάτοικοι της Βόρειας Αττικής και ιδιαίτερα οι δημότες Ωρωπού και μαζί τους η ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού με τους 44 Συλλόγους, για την απομάκρυνση των διοδίων από τον ιστό του Δήμου Ωρωπού.

Κύριε Υπουργέ
Γνωρίζετε ακόμη ότι με το αίτημα των κατοίκων και των φορέων που τους εκπροσωπούν, τάχθηκε ανεπιφύλακτα και το πρώην νομαρχιακό Συμβούλιο στο οποίο συμμετείχατε και εσείς, αλλά και όλοι οι τότε Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες, που εξέδωσαν ανακοίνωση κατάργησης των διοδίων από τον ιστό του Δήμου Ωρωπού.

Τα σοβαρότερα επιχειρήματα είναι:
1)  8 διόδια περιζώνουν τον Δήμο Ωρωπού, γεγονός πρωτόγνωρο ακόμη και σε διεθνή κλίμακα.
2)  Οι εργαζόμενοι δημότες, του Δήμου Ωρωπού, για να πάνε στην εργασία τους στην πρωτεύουσα, είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν διόδια σε καθημερινή βάση με κόστος πάνω από δύο μισθούς ετησίως, παρά την κρισιμότητα της οικονομίας που χτυπά αλύπητα και ισοπεδώνει τους εργαζόμενους.
3)  Η σύμβαση Δημοσίου – Ιδιωτικής εταιρίας «Νέα Οδός» έχει προσβληθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, από φορείς και κατοίκους, αφού προκαλεί το δημόσιο αίσθημα με την κραυγαλέα μεροληψία υπέρ της ιδιωτικής εταιρίας, η οποία μάλιστα είναι υπόλογη για δεκάδες παραλείψεις, όσον αφορά τις υποχρεώσεις της προς το Δημόσιο.
4)  Ενώ ο τότε υπουργός κ. Ρέππας και ο Υφυπουργός κ. Μαγκριώτης υποσχέθηκαν μειώσεις των διοδίων, αντίθετα σήμερα ακολούθησαν νέες αυξήσεις.
5)  Η εταιρία διοδίων στέλνει στα δικαστήρια όσους αγωνίζονται κατά των διοδίων, μεταξύ των οποίων και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.
6)  Οι δρόμοι αυτοί, για τους οποίους πληρώνουμε διόδια, κύριε Υπουργέ, έχουν χρυσοπληρωθεί από τους Έλληνες πολίτες και συνεχίζουν να χρυσοπληρώνονται με τα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας και τους κεντρικούς φόρους.
7)  Η ιδιωτική εταιρία τις τελευταίες μέρες, αποστέλλει ομαδικά σημειώματα με απειλές πληρωμής και κατασχέσεις σε όσους δημότες Ωρωπού αδυνατούν να πληρώσουν διόδια σε καθημερινή βάση για να πάνε στην εργασία τους ή για να επισκεφθούν δημόσιες υπηρεσίες εντός του Δήμου Ωρωπού

Κύριε Υπουργέ
Μετά από όλα αυτά, ζητάμε και πάλι:
1)  Να απομακρυνθούν τα διόδια από τον ιστό του Δήμου Ωρωπού.
2)  Να σταματήσει άμεσα η ιδιωτική εταιρία «Νέα Οδός» να στέλνει απειλητικά σημειώματα σε όσους κατοίκους αδυνατούν να πληρώνουν διόδια για να πάνε στην εργασία τους και διαμένουν στον ιστό του Δήμου Ωρωπού και να ακυρώσει και ανακαλέσει όσα σημειώματα έχουν αποστείλει μέχρι σήμερα.




Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο



  Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γενικός Γραμματέας
Xρ. Παναγόπουλος                                           Άγγελος Χατζηνικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου