Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

-Σηκώνουμε τη μπάρα Δεν πληρώνουμε Διόδια!


Με το σύνθημα: “Σηκώνουμε τη μπάρα, δεν πληρώνουμε Διόδια!” οι μισοί σχεδόν από τους διερχόμενους από τους σταθμούς διοδίων αρνούνται να πληρώσουν το αντίτιμο, σηκώνουν τη μπάρα και περνάνε ελεύθερα. Η αντίδραση κατά των διοδίων εκδηλώθηκε για πρώτη φορά το Μάιο 2009, όταν η ιδιωτική εταιρία ΝΕΑ ΟΔΟΣ, που εκμεταλλεύεται τα διόδια επέδραμε να εγκαταστήσει νέους σταθμούς διοδίων στους κόμβους της Μαλακάσας, του Καπανδριτίου, της Βαρυμπόμπης, του Αγίου Στεφάνου, του Αυλώνα και όπου αλλού έκρινε η ίδια σκόπιμο, ενώ ταυτόχρονα προχώρησε σε αλυσιδωτές και προκλητικές αυξήσεις!
Τότε ακριβώς ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι του Αγίου Στεφάνου, και στη συνέχεια η Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού με όλους τους φορείς, τις νομαρχιακές τότε συμβούλους Καλλιόπη Μετοχιάτη και Ιωάννα Στεργίου και τον τότε πρόεδρο της Μαλακάσας.
Μετά τον πρώτο ξεσηκωμό των συλλόγων της Ομοσπονδίας, δημιουργήθηκε το πανσυντονιστικό όργανο που διοργάνωνε τις παραπέρα κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες, αναγκάζοντας τους υπαλλήλους των διοδίων Αφιδνών ν’ ανοίγουν κάθε φορά επί ώρες τις μπάρες για να περνούν οι διερχόμενοι χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο. Στη συνέχεια δόθηκε το σύνθημα: “Σηκώνουμε τις μπάρες και δεν πληρώνουμε Διόδια”! To σύνθημα αυτό το συνειδητοποίησαν και το εφάρμοσαν κυρίως οι εργαζόμενοι της πρωτεύουσας και της περιφέρειας που είχαν υποστεί το χαράτσι των αυξημένων προκλητικών διοδίων από την ιδιωτική εταιρία, ενώ ταυτόχρονα το συντονιστικό όργανο προχώρησε σε προσφυγή ακύρωσης της “αμαρτωλής” σύμβασης μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικής εταιρίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου