Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

-Διεθνές Συνέδριο στην Αθήνα για το εξασθενές χρώμιο


  Στο ξενοδοχείο “Αμαλία” της Αθήνας πραγματοποιήθηκε το Διεθνές Συνέδριο με θέμα “Το εξασθενές Χρώμιο στο Πόσιμο Νερό”. Το Συνέδριο διοργάνωσαν το Υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας.

Στο Συνέδριο συμμετείχαν κορυφαίοι διεθνείς εμπειρογνώμονες επιστήμονες που έχουν εκπονήσει μελέτες για το εξασθενές χρώμιο, από την Αμερική, την Ευρώπη και την Ελλάδα. Με την έναρξη του Συνεδρίου σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν οι δυο υπουργοί, Περιβάλλοτνος Τίνα Μπιρμπίλη και Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου πρόκειται σύντομα ν’ ανακοινωθούν, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τις επιπτώσεις του καρκινογόνου εξασθενούς χρωμίου κυρίως στο πόσιμο νερό, αλλά και στην τροφική αλυσίδα. Και οπωσδήποτε  θα δοθούν υπεύθυνες απαντήσεις για την ύπαρξη του εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό. Στο Συνέδριο, εκτός των άλλων Ελλήνων επιστημόνων συμμετείχε και η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, η οποία έχει εκπονήσει την επιδημιολογική μελέτη στην ευρύτερη περιοχή των Οινοφύτων.

Πάντως, σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα τοποθετήσεις της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας, της Επιστημονικής Κοινότητας της Καλλιφόρνιας και της Ελλάδας, το όριο του εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό δεν πρέπει ν’ ανιχνεύεται ούτε να

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου