Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

- Σύσκεψη της Συνομοσπονδίας Συλλόγων Ανατολικής Αττικής στην Παλλήνη για τους Δασικούς Χάρτες στην Αττική

 Παρευρέθη και η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Χρυσάνθη Κισκίρα

Η όλη διαδικασία ανάρτησης και κύρωσης των δασικών χαρτών, που αφορά χρήσεις γης, καθώς και όρια περιοχών σχεδίων πόλεων –Γ.Π.Σ.— Οικισμών κ.λπ. έχει χαρακτηριστεί ως “πιλοτικό”.
Κατά συνέπεια τα όσα αναφέρονται στους χάρτες ως σύμβολα χαρακτηρισμού, καθώς και ο τρόπος εκδίκασης των αντιρήσεων, ο χρόνος υποβολής και μια σειρά από άλλες διαδικαστικές λεπτομέρειες, είναι δυνατό ν’ αλλάξουν και δια αυτό το λόγο δεν θα αναφέρομαι σε αυτά προς το παρόν.

Στη Γενική Συνέλευση της Συνομοσπονδίας (Η Γ.Σ. της Συνομοσπονδίας έγινε στις 11.5.2011 στο κτήριο όπου στεγάζεται σήμερα η Αντιπεριφέρεια Ανατολικής Αττικής), ζητήθηκε από τους Προέδρους των Ομοσπονδιών, καθώς και τους λοιπούς φορείς και τα μέλη τους, να φέρουν προτάσεις σχετικές με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις περιοχές τους μετά την δημοσίευση του Ν.3889, ώστε να είναι δυνατόν να ομαδοποιηθούν και να γίνουν σχετικές προτάσεις  - τροποποιήσεις στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό, ώστε να υπάρξουν τα μικρότερα κοινωνικά προβλήματα από την εφαρμογή του Ν. 3889. Ήδη οι περισσότερες Ομοσπονδίες απέστειλαν προτάσεις και προβλέπεται μέχρι το τέλος του Μαΐου να έχουν ολοκληρωθεί η ομαδοποιήσεις καθώς και οι προτεινόμενες λύσεις. Την εργασία αυτή έχει αναλάβει το Προεδρείο της Συνομοσπονδίας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα πρέπει να δοθεί στους οικισμούς όπως αυτοί έχουν δημιουργηθεί μέχρι σήμερα, ανεξάρτητα από το εάν είναι νομίμως χωροθετημένοι ή όχι. Εκείνο που έχει σημασία είναι και η ύπαρξη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, ανεξάρτητα με το εάν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της έγκρισής του και ακόμα και εάν δεν έχει τελειώσει η μελέτη του Σχεδιασμού, καθώς και είναι δυνατόν να υπάρξουν τροποποιήσεις ή προσθήκες περιοχών που δεν έχουν συμπεριληφθεί στον αρχικό σχεδιασμό. Η διαδικασία αντιρήσεων για τις περιοχές των οικισμών, Γ.Π.Σ. κ.λπ. είναι αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η Συνεργασία των Ομοσπονδιών με τους οικείους ΟΤΑ είναι αναγκαία. Η περίπτωση μη συνεργασίας για οιαδήποτε λόγο είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου